Stichting Hoogvliegers

Stichting Hoogvliegers:

Wij laten zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen 10 jaren vlogen er al meer dan 9.000 kinderen. In 2017 vlogen er ruim 520 kinderen.

Cheque LOS FM voor Stichting Hoogvliegers


Als iemand flink in de bus moet blazen betekent dat, dat er flink betaald moet worden. En dat heeft LOS FM ook deze keer weer met groot plezier gedaan.
De bus was in dit geval letterlijk de melkbus waarin alle giften werden verzameld voor het goede doel, de Stichting Hoogvliegers. En de stichting was maar wát blij met de 512 euro die ze overhandigd kreeg.

Namens de Stichting Hoogvliegers nam Tjerk van Dijk de cheque met dat bedrag in ontvangst. Van Dijk is verantwoordelijk voor de organisatie van de evenementen van Stichting Hoogvliegers op de noordelijke vliegvelden. Dit jaar zullen bijvoorbeeld op 8 september vanaf vliegveld Drachten weer zo’n veertig zieke of gehandicapte kinderen de dag van hun leven beleven. Ze mogen dan zelf een vliegtuig besturen op ‘een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer zullen vergeten’.

De Hoogvliegers bestaan inmiddels alweer tien jaar en er vlogen al meer dan 9000 kinderen met ze mee. Het spreekt voor zich dat voor deze dagen veel geld nodig is. Van Dijk was dan ook erg blij met het bedrag dat hij van LOS FM (LOS staat voor Lokale Omroep Surhuizum) kreeg overhandigd. Hiermee is een deel van het budget voor het evenement in Drachten weer zeker gesteld.